La fabula de la formiga i el lleó

formigaCada dia, una petita formiga arribava a la feina molt d’hora, i sense pèrdua de temps començava les seves tasques. Era summament productiva i se la veia molt feliç amb l’activitat.

El gerent, un lleó, sempre se sorprenia en veure-la treballar sense supervisió. Llavors va pensar: “si és capaç de produir així sense algú que controli, segurament podrà fer molt més si té un supervisor”.

Dit això, va buscar i va reclutar a l’escarabat qui tenia una experiència summament extensa com a cap i era famos per preparar i presentar excel·lents informes.

La seva primera decisió va ser instal·lar un rellotge a l’ingrés per controlar els horaris d’arribada i sortida.

Necessitava a més una secretària que l’ajudés a escriure els seus informes. Així que va decidir contractar l’aranya perquè a més gestionés els arxius i monitores les trucades telefòniques.

El lleó estava encantat amb els informes que l’escarabat li enviava i li va demanar que produís uns gràfics que mostressin les ràtios de producció i una anàlisi de les tendències de manera que pogués utilitzar-los per les seves pròpies presentacions davant el director.

L’escarabat llavors va haver de comprar un nou ordinador, una impressora làser a més de contractar la mosca per dirigir l’àrea de sistemes.

Mentrestant, la formiga que una vegada havia estat tan productiva i relaxada, detestava tota aquesta sobrecàrrega de papers i reunions interminables on perdia la major part del seu temps. El lleó llavors va arribar a la conclusió que havia arribat el moment de contractar algú que es fes càrrec del departament on la formiga treballa.

Qui va guanyar la posició va ser la cigala, la primera decisió va consistir a canviar la catifa i aconseguir una cadira ergonòmica per la seva oficina. Necessitava a més un ordinador i una assistent personal que va portar des del seu antic lloc de treball perquè l’ajudés amb la programació i el Pla de Control Estratègic del Pressupost.

El lloc on treballa la formiga ara era trist, ningú reia ja i tothom caminava preocupat…

Lleo_400x400Aquesta va ser raó suficient perquè la cigala convencés al lleó de la necessitat de realitzar una enquesta de clima intern. I com que el lleó havia revisat el departament on la formiga treballava, era fàcil comprovar com en aquest temps la productivitat s’havia reduït notablement.

La seva decisió va ser reclutar al mussol perquè realitzés una auditoria i suggerís les solucions. Després de 3 mesos, va presentar el seu informe i una conclusió final: el departament té excés de personal.

Endevineu a qui van posar en el punt de mira primer?

A la formiga!!!

Les causes?: mostrar una actitud negativa i falta de motivació.

Nota del traductor: els personatges en aquesta fabula són ficticis. Qualsevol semblança amb persones o fets dins de les empreses és mera coincidència.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.